4/19/2016

Česnekové kuře s kaší z brambor a batátů

Krásný den♥

další zajímavý recept, který jsme našly na Internetu z portálu toprecepty.cz autorem je Anna Kocikova.

Kuře je druh masa, který jsem dlouhá léta nemusela. Přišlo mi nudné a promiňte bez chuti. To všechno se ale změnilo, když jsem poznala Zlaté kuře, které je úplně jiné. Toto kuře je jiné. Kuře roste déle a je to celkově jiný druh.

Maso má jinou pevnější strukturu a není bahnité a při vaření "nesmrdí". Takže až nyní si na kuřeti opravdu pochutnám.
Teď tedy zpět k receptu. Co tedy všechno budeme potřebovat?

Ingredience na 4 porce

  • 1 kuře na čtvrtky bez kůže
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 6 stroužků česneku (rozdrtit)
  • 4 semínka kardamonu
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička soli
Postup

Z ingrediencí uvedených výše vytvoříme směs, do které kuře naložíme přes noc. Po celé noci, kdy se kuře marinovalo předehřejeme troubu na 180°C. Pečící nádobu vyložíme pečícím papírem, naskládáme kuře a zbylou marinádu ještě rozložíme navrch kuřete. To vše pak pečeme cca 50 minut.

Ke kuřeti jsme podávali kaši z brambor a batátů v poměru 1:1. Výborně se hodí i okurka se smetanou,pepří a solí.

Všechno dohromady tvoří symfonii chutí a já si neuvěřitelně pochutnala. Takže děkuji mami :-*

A co vy říkáte na tento recept? Vyzkoušíte ho? :)

No comments:

Post a Comment

Moc Vám děkujeme za každičký komentář a přejeme hezký zbytek dne ;-)